Arbetet går vidare

Den första fasen av vårt arbete med skolbibliotek är avslutat, rapporten lämnad till SKL och är en del av SKL:s fortsatta arbeta med frågan. Rapporten är inte publicerad, utan kan ses som ett internt arbetsmaterial.

Nu startar nästa fas: tillsammans med ett antal kommuner och regioner kommer vi under hösten att samla in och sammanställa beskrivningar, behov och önskemål utifrån olika kommunala perspektiv – stor/liten kommun, glesbygd/tätort, nuläge/önskat läge, kompetens, samarbete mm

Denna sammanställning kommer att stämmas av med ett antal intressenter och aktörer inom området och resultatet blir en skiss på hur ett första steg mot ett modernt skolbibliotek skulle kunna se ut. Det handlar inte om att uppfinna nya hjul där sådana finns, utan om att samla in synpunkter, exempel och erfarenheter.

Resultatet från hösten är avsedda att användas för att skapa ett koncept och en prototyp, en kombination av teknik och idé, men inte en färdig produkt.

Tillgänglighet och likvärdighet för alla och en förstärkt roll för skolbiblioteket är några nyckelord. I den digitala världen blir helhet, överblick och sammanhang allt viktigare.

Vi fortsätter att tacksamt ta emot synpunkter och exempel, och ska försöka redovisa löpande hur arbetet går framåt.

2 kommentarer

Under Allmänna texter

2 svar till “Arbetet går vidare

  1. Britt Omstedt

    tråkigt att inte få läsa er rapport.

  2. Håller med Britt Omstedt! Vore mycket intressant att få ta del av den överblick ni gjort över skolbiblioteket som det obegränsade rummet … Hur ser bilden av begreppet svenskt skolbibliotek ut? Vilka parametrar lägger man in i den nya projektskissen för bygget av ett modernt skolbibliotek?
    Kommer det bara att bli en renovering eller nybyggnation?
    Hur ser behovsanalysen ut? Hur ser ritningen ut?
    /Hälsningar från en nyfiken skolbibliotekarie

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s