Uppdraget

Skolbibliotek är ett ansvar för kommuner och skolor. I samband med den nya skollagens skrivningar om skolbibliotek uppstår frågor om vad ett skolbibliotek är, hur rummet ser ut, hur tryckt och digitalt innehåll ska erbjudas och på vilket sätt stimulans och inspiration till läsning ska fungera. Sveriges Kommuner och Landsting, SKL, är en medlemsorganisation för alla kommuner och landsting i Sverige och frågan om skolbibliotek är något som många kommuner behöver stöd för att hantera på ett bra sätt. På SKL:s uppdrag arbetar vi därför med en övergripane studie av ett modernt skolbiblioteks olika funktioner och uttryck.  Syftet är att inspirera och lyfta fram en positiv vision för det moderna skolbiblioteket genom att beskriva ett skolbiblioteks funktionalitet utifrån skollagen, innovativa bibliotekslösningar och den tekniska utvecklingen. Perspektivet är fem år fram i tiden.

Det finns mycket skrivet om just skolbiblioteket, vår utgångspunkt är en helhetssyn på stöd för lärandet.

Mats Östling har under lång tid arbetat med IT i lärandet, framför allt som IT-strateg på SKL, Sveriges kommuner och landsting. Skriver regelbundet i Datorn i utbildningen och arbetar idag som fristående konsult.

Krister Widell arbetar som fristående konsult med verksamhetsutveckling med hjälp av IT. Han har tidigare arbetat bl.a. på Sveriges Utbildningsradio (UR) och på Bonniers.

Ett svar till “Uppdraget

  1. Ping: Krister Widell talade på Skolforum | Vad gör de i biblioteket?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s